Buon Appetito Topoľčany - Talianské potraviny

Fusilli Isolana

Suroviny:
400g Cestovín Fusilli
500g nakrájaných paradajok z konzervy
100g zelených olív
4 ks   ančovičky
2 ks   strúčiky cesnaku
1 polievkovú lyžicu kapár
5-6 ks bazalkových lístkov
štipku oregana, extra panenský olivový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Strúčiky cesnaku a ančovičky doružova opražíme
na 3 polievkových lyžiciach olivového oleja. Ančovičky
roztlačíme vidličkou pridáme prepasírované paradajky,
osolíme, okoreníme a dusíme na silnom plameni, až
kým omáčka nezhustne. Potom pridáme olivy bez kôstok,
kapary, nasekanú bazalku a všetko spolu podusíme
ďalších 5 minút. Fusilli uvaríme, scedíme, ochutíme
omáčkou a posypeme oreganom.