Kultúra kávy

Káva sa stala veľmi obľúbeným a vyhľadávaným nápojom po celom svete. Avšak práve Taliansko dalo svetu pojem talianské expresso.

  • Kávovník je rozšírený vo všetkých tropických oblastiach sveta. Vo vnútri plodu obsahuje dve semená, ktoré sa bežne nazývajú kávové zrná.Kultúra ORO Caffé (zlatej kávy) začína v tomto počiatočnom štádiu. Iba tie najlepšie zrná sú v mieste svojho pôvodu starostlivo vyberané aby vdýchli život našej káve.Proces praženia je dôkladne kontrolovaný krok za krokom najmodernejšou technológiou pre dosiahnutie vysoko kvalitného výsledného produktu.V tejto fáze sú zrná otvorené a prevezmú na seba ich typický tvar, čím sa zvýši objem a zníži hmotnosť. Rôzne druhy kávy sú predmetom osobitného praženia: Arabské potrebujú o niečo dlhší čas praženia tak, aby nedošlo k zmene delikátnej chuti ktorá ich odlišuje, zatiaľ čo robustné, vyžadujú kratšie praženie a preto intenzívnejšie.Základom kvality ORO Caffé sú solídne skúsenosti a  vynikajúce znalosti v pražení kávy, ktoré prinášajú tú pravú arómu a chuť.
  • Kultivácia a príprava kávy

  • Pestovanie kávy začína v škôlkach, kde sú tisíce starostlivo vybraných semien zasadené jednotlivo. Asi po roku rastlina dosahuje 50 cm a najzdravšie a najsilnejšie sú zasadené na plantáži. Rastliny zrejú asi 3-4 roky pre dosiahnutie optimálnej produkcie. Na rozdiel od techník  používaných inými producentmi , sú plody pre ORO Caffè ešte selektívne vyberané ručne. Nezrelé sú ponechané na rastline, iba zrelé plody sú vyberané pre zabezpečenie jednotnej kvality.Po vybraní, plody podstúpia počiatočný proces čistenia,  odstránenia lístia a iných zvyškov.V ďalšej fáze, je odstránená dužina okolo bôbov.
  • Praženie a miešanie

  • Čo sa týka praženia, ORO Caffé používa elektronický systém s horúcim vzduchom, všetky fázy prípravy sú dôkladne monitorované. Okrem toho, aby bola zaistená optimálna kvalita výrobkov, teplota a prúdenie vzduchu sa mení v závislosti na potrebe praženia konkrétneho duhu kávy. Napríklad, Arabica potrebuje ľahšie praženie s dlhším trvaním, aby nedošlo k zmene delikátnej chuti, ktoré ich odlišujú. Robustné druhy, vyžadujú kratšie praženie ktoré musí byť intenzívnejšie. Týmto spôsobom je zaručená vysoká kvalita a aróma kávy .Dosiahnutie vysokej úrovne kvality výrobkov je tiež dané metodikou, s ktorou sa káva mieša. Miešanie spája rôzne druhy kávy rôzneho pôvodu. V prípade ORO Caffé sa miešanie vykonáva vždy až po pražení.