Fusilli Isolana


Suroviny:
400g Cestovín Fusilli
500g nakrájaných paradajok z konzervy
100g zelených olív
4 ks   ančovičky
2 ks   strúčiky cesnaku
1 polievkovú lyžicu kapár
5-6 ks bazalkových lístkov
štipku oregana, extra panenský olivový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti

  • Postup:

  • Strúčiky cesnaku a ančovičky doružova opražíme
    na 3 polievkových lyžiciach olivového oleja. Ančovičky
    roztlačíme vidličkou pridáme prepasírované paradajky,
    osolíme, okoreníme a dusíme na silnom plameni, až
    kým omáčka nezhustne. Potom pridáme olivy bez kôstok,
    kapary, nasekanú bazalku a všetko spolu podusíme
    ďalších 5 minút. Fusilli uvaríme, scedíme, ochutíme
    omáčkou a posypeme oreganom.